Škrábete brambory ručně? To nemyslíte vážně…

Jako již v minulosti, bychom vám radi představili další část gastro odvětví a to sice kuchyňské potřeby a kuchyňské stroje. Jako jsou například známé krouhače brambor, mixéry naprosto všeho na co si vzpomenete, blixéry pro úpravu kašovité stravy, odšťavňovače ovoce, kutry a další… Než dáme našim zákazníkům na stůl vonící pokrm na čistém pohledném talíři, je potřeba naše kvalitní suroviny nejen vhodně tepelně upravit jak už to bývá, ale většinou také nějakým vhodným způsobem a chytrým, efektivním a časově nenáročným způsobem vhodně mechanicky zpracovat. Jedná se o procesy čištění, mletí, tření, míchaní, hnětení, šlehaní, strouhaní, nudličkovaní, plátkovaní, kostkovaní, dělení, drcení, loupaní, mytí, krájení, mělnění, mixovaní, lisovaní, drcení, odstřeďovaní… 

Pokud tyto práce provádíme ručně, jedná se vždy o velmi namáhavou práci, však posuďte  sami… Proto jsou tyto namáhavé procesy v moderní kuchyni a profesionálních gastro podnicích prováděny moderními stroji. Mezi nimi svou univerzálností jsou na prvním místě kuchyňské stroje a roboti.

A co dál?

Dále můžeme zakoupit třeba trochu nestandartní míchače, hnětače, mlýnky na maso, mlýnky na koření, pily na kosti, kostkovačky a řezačky masa, nářezové stroje, kráječky chleba, děličky, lisy, rozvalovačky, melanžéry, škrabky, myčky, baličky, plničky, vakuovací stroje… Je toho hodně že? 

 

Možností toho, co všechno v kuchyni lze dělat automaticky je mnoho, proto můžete začít tak, že si vyberete jednu činnost, která vám bere opravdu mnoho času a postupně vyměníte za nějakého robota.