Vy neznáte konvektomat? To nemyslíte vážně!

Ale, ale, ale, ale, to abychom se na to podívali. Opravdu jste nikdy neslyšeli o konvektomatu? Chyba, kterou dnes napravíme. Konvektomat, je totiž v gastronomii začátek nové éry. Základní význam konvektomatu je takový, že umožňuje tepelnou přípravu našich oblíbených pokrmů a to sice za pomocí páry a horkého vzduchu v rozmezí 30-300 stupňů Celsia. Konvektomat nám spoří prostor, protože nahradí jiné spotřebiče, čas, a náklady na ostatní spotřebiče. Také pokrmy připravené v konvektomatu jsou lahodnější a mají více vitamínů. Výhodou taky je, že je můžeme připravovat bez tuku. 

 Jak jsme již zmínili, tak nám konvektomat nahradí spousty jiných elektrospotřebičů(troubu, gril, kotel, fritézu, výklopné pánve, parní zařízení, mikrovlnnou troubu a holdomat), tudíž jsou naše provozní náklady menší a máme mnohem více místa na jiné věci. Zařízení je o velikosti cca 1 metru čtverečního. Můžeme v něm připravovat maso, přílohy, moučníky a další věci beze strachu smíchání chutí, protože oddělené části skvěle izolují. 

Konvektomat je také úsporný, je velmi energeticky efektivní, takže šetří ne jenom prostor a peníze, ale také energii a čas. Do provozu přivedeme konvektomat totiž do pár minut a navíc má v sobě konvektomat funkci samočištění, takže ušetříte nepříjemnosti zaměstnancům a konvektomaty se také samy čistí. I přesto je občas dobré jej umýt manuálně. 

Jaký konvektomat si pořídit?

My máme skvělé zkušenosti s konvektomaty unox, čistící program funguje na výbornou, vaření, smažené či pečení také. Dochází k menším úbytkům masa a kůrka zůstává křupavá. Lze také regulovat vlhkost. To také hraje velkou roli. Jejich moderní konvektomaty mají desítky až stovky automatických programů u kterých lze nastavit i čas s přesností na sekundu a teplotu s přesností na jeden stupeň Celsia. Díky jejich přesnému nastavení teploty, vlhkosti a času lze konvektomat využívat také k velmi populárnímu nočnímu pečení, kdy příprava masa probíhá za relativně nízké teploty celou noc. Výsledek bychom vám přáli ochutnat.

 

Sami nechápeme, jak jste nemohli znát na začátku dnešního povídání konvektomaty… V dnešní době bez nich snad ani nejde vařit. Přejeme šťastný výběr.