Nový nůž a už je zase tupý..

Všichni to známe, tupý kuchyňský nůž je hotová katastrofa. Nedá se s tím pracovat. Zároveň je to opravdu nezbytnost v každé kuchyni. Víme, že potřebujete kvalitní nůž se kterým lehce a bez problémů připravíte požadované pokrmy, nakrájíte vše na co si vzpomenete. V dnešní domě máme nožů velké spousty, můžeme nakoupit i v Kauflandu, ale to vám moc nedoporučujeme, takové nože nemají dlouhého trvání. Nůž je věc, kterou se správným  zacházením můžete vlastnit i několik let a zůstane jako nový. Jak si tedy takový kvalitní nůž vybrat? Ale varujeme vás… Jednou zkusíte a nebudete moci přestat. 

Jak vybrat kuchyňský nůž

Mám zde pro vás připravených pár tipů pro výběr kuchyňského nože. 

První věc, nad kterou by jste se měli zamyslet je využití nože. Co přesně budeme chtít nožem krájet? Podle toho volíme tvar a velikost nože. A jak jsme zmínili, vydrží vám i několik let, takže na něm nešetřete. Je to něco, co potřebujete mít dnes a denně ve své kuchyni v té nejvyšší kondici.

Spolehněte se na osvědčené značky, které na trhu máme. Nekupujte něco co není ověřené, mohla by to být zbytečná investice. 

Dobrý kuchyňský nůž se pozná například tak, že jeho úchyt vám padne přímo do vaší ruky a vy máte pocit jakoby to bylo přirozené prodloužení vaší paže. Čepel je pevná a velice ostrá.

Nože by se správně neměly vůbec ohýbat. Rozhodně ne ty větší. Kvalitní nože jsou vyvážené a od pohledu vypadají kvalitně vyrobeny a ty nekvalitní poznáte tak, že na svoji velikost vám připadají velice lehké.